döda er inre kritiker

Jag satt och läste lite om psykolig och människans förmåga att kontrollera hjärnan utan att vara medveten om det. Oavsett om det gäller hästsporten, skolan eller bara den i kampen om att vara sitt bästa jag så fungerar hjärnan på samma sätt. Hur många gånger har man inte hört att "allt handlar om inställning och fokus"!? Det må vara det klyshigaste jag hört. Och det må vara den mening jag suckat mest åt under mina tjugoett år på jorden. Men ack vad sant det är. 

Ikväll hittade jag ett så himla bra exempel på hur vi både styr och kan lura vår hjärna. Så bra att jag måste dela med mig av det till er. 
 
Den mänskliga hjärnan fungerar på så vis att den konstant vill bevisa att dina trosatser är de korrekta. Det spelar ingen roll om de är positiva eller negativa, om de är bra eller dåliga för dig och din utveckling. Det du tror på måste bevisas till varje pris och vara det som stämmer. Med det i bakhuvudet gäller det att fundera ut vad du verkligen vill tro på. Härigenom kan du manipulera hjärnan att bevisa det du verkligen vill att den ska jobba för.
 
Det sägs ju att man får vad man fokuserar på, och det är precis just vad det handlar om. Testa tillexempel följande;

Ta med en kompis in i ett rum och be den notera allt som är grönt i rummet. Elelr lägg ett antal saker på ett bord som sedan täcks över. När man lämnar rummet eller sakerna täcks över gäller det att ha memorerat dessa för att kunna komma ihåg så många som möjligt. Hon eller han kommer i det läget antagligen vilja visa sig skicklig på att memorera saker. Den här gamla leken har säkert många av er lekt som unga för att träna minnet. 

Väl ute från rummet, ber du i stället person i fråga att räkna upp allt som var svart i rummet. Va?

Sannolikt kommer din vän inte kunna räkna upp en enda sak i första läget utan att behöva tänka efter eller om hon eller han skulle känan till rummet och de saker som brukar finnas där inne väl.

Det visar ändå på ett bra sätt att vi kan mata hjärnan med en uppgift eller en tanke och den följer den. Men du måste jobba med att vara ärlig mot din hjärna. Om du bara försöker intala dig något som du innerst inne inte är övertygad om, kommer du ändå inte få vad du ber om. Hjärnan följer alltid övertygelserna. Vilka övertygelser som du styrs av är du i många fall inte medveten om. Dina övertygelser använder du för att filtrera världen. Dina övertygelser avgör dina beslut, vad du tycker om saker och vilka vägar du väljer i livet.

Det är inte bara viktigt att fokusera. Utan att fokusera rätt. Att lära sig att förstå hur omgivningen och intryck kan både lura och styra din hjärna och dina tankar. Att lära känan sig själv är A och O. Oavsett om det handlar om ridning, curling, skolarbete eller bara att vara sig själv. Döda er inre kritiker. 

Hur är er inställning och ert fokus? Har ni kontroll på er hjärna eller spökar den för er och får er ibland att känna er sämre än vad ni är? 
 

Kommentarer
MalinKalin
http://malinkalin.blogg.se

Ja det är faktiskt helt sjukt hur mycket man kan styra med sina tankar. Både positivt och negativt.




Kom ihåg mig?



Skriv din kommentar här

Trackback